Κολομβία όπως Ελλάδα. Σε πανεθνική απεργία προχωρούν οι εκπαιδευτικοί

109131732

Η κυβέρνηση, μετατρέπει την εκπαίδευση από ανθρώπινο δικαίωμα σε ευκαιρία για την επιχειρηματική δράση και το κέρδος, «ακριβώς όπως κάνει με τη γη, το φυσικό πλούτο, τον αέρα και το νερό», γράφει η ανακοίνωση του συνδικάτου τους (FECODE), κάνοντας έκκληση για αλληλεγγύη.

Μετάφραση: Χρήστος Κωστόπουλος 

Πανεθνική απεργία  κήρυξαν οι εκπαιδευτικοί στην Κολομβία από τις 10 Σεπτέμβρη. Οι καθηγητές συμμετέχουν μαζί με τους αγρότες στον αγώνα ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης. 

Σύμφωνα με το site των εκπαιδευτικών teachers Solidarity,  η κυβέρνηση, μετατρέπει την εκπαίδευση από ανθρώπινο δικαίωμα σε ευκαιρία για την επιχειρηματική δράση και το κέρδος, «ακριβώς όπως κάνει με τη γη, το φυσικό πλούτο, τον αέρα και το νερό», γράφει η ανακοίνωση του συνδικάτου τους (FECODE), κάνοντας έκκληση για  διεθνή αλληλεγγύη.

40 δις δολάρια είναι τα συνολικά χρωστούμενα από απλήρωτους μισθούς και υγειονομικές παροχές προς του εκπαιδευτικούς από το 2002, με συνέπεια σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της FECODE να αναγκαστούν κλείσουν τουλάχιστον 17.000 δημόσια σχολεία σε όλη την Κολομβία αποκλείοντας πάνω από οχτώ εκατομμύρια μαθητές από το δημόσιο σχολειό.   

Το συνδικάτο ζητάει να μπει ένα τέλος στην ιδιωτικοποίηση και στη μείωση των μισθών τους διεκδικώντας αξιοπρεπείς όρους δουλειάς  αλλά και να σταματήσει ο εκφοβισμός και η τρομοκρατία των συνδικαλιστών, που αγωνίζονται ενάντια στις κυβερνητικές πολιτικές.

Σύμφωνα με στοιχεία, η Κολομβία είναι η πιο επικίνδυνη χώρα στον κόσμο για τους συνδικαλιστές και αρκετοί ακτιβιστές εκπαιδευτικοί δολοφονήθηκαν κατά καιρούς. 

http://www.alfavita.gr/arthron/%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BC%CE%B2%CE%AF%CE%B1-%CF%8C%CF%80%CF%89%CF%82-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CF%83%CE%B5-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%87%CF%89%CF%81%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s