Αμαλιάδα: Γνωστός ντόπιος νεοναζί λιντσάρει μετανάστη εργάτη.

Πριν τρείς ημέρες , τα ξημερώματα της Τρίτης κατα τις 3, στον κεντρικό πεζόδρομο της Αμαλιάδας ντόπιος νεοναζί είχε βγεί βόλτα με το αυτοκίνητο του και την γκόμενα του με μπλούζα “Χρυσή Αυγή” και “άγριες” διαθέσεις. Στον δρόμο του βρέθηκε ένας νεαρός μετανάστης εργάτης που περπατούσε εκείνη την στιγμή στον δρόμο για το σπίτι του. Ο νεοναζί του επιτέθηκε χωρίς να του αφήσει περιθώρια αντίδρασης, τον χτύπησε πολύ άσχημα και στην συνέχεια βρίζοντας, τον έσυρε με κλωτσιές και μπουνιές στη μέση του δρόμου, μεταξύ πεζόδρομου και σταθμού του ΟΣΕ.

Κάποιοι καταστηματάρχες και υπάλληλοι απο τα γυρω μαγαζιά που ήταν ανοιχτά, βγήκαν έξω να δουν τι γίνεται και ένας – δυο προσπάθησαν να τον σταματήσουν, ωστόσο εκείνος τους έβρισε και τους απείλησε ανοιχτά. Εξαγριώθηκε και άλλο που κάποιοι προσπάθησαν να τον σταματήσουν και συνέχισε να χτυπάει τον νεαρό μετανάστη με περισσότερο μίσος.

Επίσης όπως ήταν αναμενόμενο κάποιοι απο αυτούς που βγήκαν απο τα μαγαζιά τον επικροτούσαν τον χρυσαυγίτη και έκραζαν αυτούς που προσπάθησαν αν τον σταματήσουν ενω η γκόμενα του απολάμβανε το θέαμα μέσα απο το αυτοκίνητο χωρίς να τρέχει τίποτα!

Όταν αυτοί που προσπάθησαν να τον σταματήσουν, κάλεσαν την αστυνομία, ο νεοναζί σταμάτησε, μπήκε στο αυτοκίνητο του και έφυγε. Ο μετανάστης εργάτης έφυγε φανερά χτυπημένος προς το δάσος του ΟΣΕ.

Ο συγκεκριμένος νεοναζί είναι γνωστός στην τοπική κοινωνία για τις απόψεις του, δε διστάζει να τις προπαγανδίζει στο φεϊσμπουκ όπως και κάθε άλλο όμοιο του καθίκι. Έχει φωτογραφίες με στελέχη της ΧΑ, και φυσικά κυκλοφορεί με στρατόκαβλα μπλουζάκια και διακριτικά της ΧΑ.

Οι δημοσιογράφοι της πυργιώτικης εφημερίδας “Πρωϊνή” ωστόσο, αν και γνωρίζουν ποιός είναι αυτό το καθίκι που παραλίγο να σκοτώσει τον μετανάστη, δεν βγάζουν το όνομα του στην φόρα. Έννοια τους και θα το βρούμε…

Βέβαια

δεν υπήρχε ποτέ ιδιέταιρη κινητικότητα και ειδικά από τότε που έκλεισαν τα γραφεία τους στην Αμαλιάδα είναι ανύπαρκτοι στην πόλη. Αν και τώρα άνοιξαν γραφεία στα γύρω χωρία(Βάρδα) και στον Πύργο. Ακόμα και μία φορά που επιχείρησαν να κάνουν παρέμβαση στη Λαϊκή αγορά της πόλης εκδιώχθηκαν από παγκήτες και ρομά! Άλλωστε όταν επίσημα εγκαινίαζαν τα γραφεία τους είχε πραγματοποιηθεί και αντιφασιστική πορεία με αρκετή μαζικότητα για τα δεδομένα της πόλης.

Πάντως αν είναι γνωστό το όνομα δημοσίευσέ το!

Δε θα αφήσουμε τους φασίστες να κυκλοφορούν ανενόχλητοι στην πόλη!

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1490402

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s